Labels

2.20.2011

Orange flavored brownies adapted Fat Witch Brownies.NY オレンジ風味の魔女のブラウニー

Hi Dear!
I made really yummy Orange flavored brownies adapted Fat Witch Brownies recipe!


I have been to NY once.  but I have never had that brownies...
It's not easy to visit NY again, since I'm in Japan.
So, I just made them at my kitchen! It was nice and fun to cook!

Here's Orange Flavored Brownies recipe!
*Ingredients* 9inch ×9 inch pan (12 to 16 pieces)
14 tbsp unsalted butter
1/2 US. cup and 2 tbsp Bitter Sweet Chocolate Chip
1 and 1/2 US. cup granulated sugar
4 large egg
1 tsp Cointreau
1 tsp Grand Marnier
1/2 US. cup all purpose flour
2 tbsp pure cocoa powder
pinch of salt

*Directions*
Preheat oven to 340F.
Place parchment paper on a pan.
Shift together flour and cocoa and salt.
1. Microwave butter and chocolate. Stirring well. Set aside.
2. Combine Sugar, egg, Cointreau and Grand Marnier.

3. Add Chocolate mixture and mix well.
4. Add powder ingredients. and mix! It's fine with whisk.

5. pour into a pan. Bake about 25 minutes until it baked.

Cracked!!!

This brownies reminds me Japanese YOUKAN!
very very sweet! and very very yummy!


NYでとても有名なお店 Fat Witch BakeryのFat Witch Brownie(おデブな魔女のブラウニー)をどうしても食べてみたい!と思い、ネットでレシピを見つけ、オレンジ風味にアレンジして焼いてみました。
うっわー!おいしー!

NYには旅行したことがあるけれど、その時はFat Witch Bakeryのことを知らなくて、食べたことがないのです。NYにはそうそう行けないので、自分で作っちゃう。
メトロポリタン美術館

休みだった。。。次の日にリベンジを果たしたよ。素晴らしかった!!!
オペラ座の怪人もすごく良かったー。
MOMAにも行きました。アート好きです。
観光名所もうろうろ。

一人旅だったけど、楽しかったな。って脱線してしまいました。。。話を元に戻しましょ。

このブラウニー、作ってみてビックリ!
ぬぉー!すごい砂糖の量!でもアメリカのお菓子はこうじゃなきゃ!!!


キター!チョコレートの羊羹みたいかも!
表面ひび割れてる〜。これこれ〜。混ぜてくだけなのでホントにすごく簡単!
本家のは、ココアが入ってないんだけれど、それだとチョコ味が薄いんじゃないかと思って入れてみたの。
オレンジの風味はほのかにする程度なんだけど、それがまた大人でいい感じ。


お友達におすそわけしたくて、パックに入れてみました。ふふ。アメリカではこういうパックにケーキとかブラウニー入れて売ってあったな。懐かしい。

オレンジ風味の魔女のブラウニー
*材料* 22cm×22cm型
無塩バター  200g
刻んだブラックチョコレート 80g
グラニュー糖 290g
塩 ひとつまみ
卵(L)4個
薄力粉 65g
ココアパウダー 大さじ2
コアントロー 小さじ1
グランマニエ 小さじ1

*作り方*
オーブンを170度に予熱。
型にクッキングシートを敷いておく。
薄力粉と塩とココアパウダーは合わせてふるっておく。

1. バターとチョコをレンジで溶かす。あら熱をとる。
2. 砂糖と卵を泡立て器でよく混ぜ合わせ、コアントローとグランマニエも加えて混ぜる。

3. 2'に1'を混ぜ合わせる。

4. 粉類を加えて泡立て器で照りが出てくるまでしっかり混ぜる。

5. 型に流し、約25分焼く。

これが
膨らんで、地割れみたいになる!
冷えたらカット。
食べるのは、翌日以降がオススメです。味が落ち着く気がします。

NYへ行ってみたいかー?オー!

No comments:

Post a Comment

Cooksnaps

Labels

Japan (140) Sweets (112) for kids (73) cook in the american style (69) column (51) 日本語 (48) America (41) chocolate (38) vegetable (37) fruits (32) diet (27) easy (27) healthy (25) meat (24) Breakfast (22) Egg (20) dessert (20) tea (20) travel (20) snack (19) item (17) Idea (16) Tofu (16) Bread (14) spring (14) rice (13) spice (12) the basics (12) Event (11) press (9) Sauce (8) Soy Milk (8) bento (6) summer (6) Autumn (5) 郷土料理 (5) Movie (4) book (4) Bake shop (3) Seafood (3) Test (3) kagawa (3) noodle (3) plant (3) introduction (2) peanut butter (2) tokyo days (2) trip (2) 海外バズりレシピ (2) Recipe review (1) a (1) fish (1)